Ambassadeurs

Pascale van Griensven-Pulskens, Eric Gudde, Foppe de Haan en prof. dr. Erik Scherder zetten zich in als landelijke ambassadeurs voor Football Memories Nederland.

Pascale van Griensven-Pulskens

De vader van Pascale van Griensven-Pulskens was een trouwe bezoeker van Football Memories bij Willem II in Tilburg. Samen met haar moeder kwam hij elke twee weken naar het stadion om herinneringen op te halen aan het roemrijke verleden van zijn favoriete club.

Later wisselden Pascale en haar moeder elkaar beurtelings af. Met eigen ogen zag ze hoe haar vader opleefde als hij anekdotes vertelde uit lang vervlogen tijden en wat dat met hem deed. Als ambassadrice van Football Memories deelt Pascale graag deze ervaringen met anderen.

Pascale: "Mijn vader was de deur niet meer uit te krijgen, alleen voor Willem II. We maakten mooie nieuwe herinneringen door samen oude herinneringen op te halen."

Eric Gudde

De ervaren voetbalbestuurder Eric Gudde zet zich als ambassadeur in voor het vergroten van de bekendheid van Football Memories in Nederland. Als voormalig directeur Betaald Voetbal van de KNVB is hij een warm pleitbezorger van de maatschappelijke betekenis van voetbal.

Met zijn netwerk in de voetballerij is Eric van grote betekenis voor de stichting. Hij opent deuren die voor anderen gesloten blijven en staat bekend als een echte verbinder. Mede hierdoor kan Football Memories haar bereik in Nederland vergroten en nog meer impact maken voor oudere voetballiefhebbers.

Eric Gudde: "Voetbal verbindt mensen en generaties. Football Memories is daar een sprekend voorbeeld van."

Foppe de Haan

Foppe de Haan is voormalig voetbaltrainer en bondscoach van Jong Oranje. In zijn lange voetballoopbaan werkte Foppe de Haan voor sc Heerenveen en het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Ook was hij bondscoach van Tuvalu en assistent-trainer van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Vanwege zijn vele verdiensten voor het Nederlandse voetbal werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Naast ambassadeur voor Football Memories is Foppe de Haan ook aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid slaan bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Foppe de Haan: "Eenzaamheid in een wereld vol met mensen zou niet mogen toch?! Daarom doe ik mee!"

Prof. dr. Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is bekend van zijn heldere voordrachten over de werking van het brein bij de Universiteit van Nederland, De Wereld Draait Door en Max Masterclass.

Om ervoor te zorgen dat het brein van ouderen niet ‘indut’, is het belangrijk om te weten wat een goede manier is voor mensen met én zonder dementie om het brein actief te houden. Scherder grijpt elke kans voor een gezonder en vitaler Nederland met beide handen aan. Zo geeft hij samen met oud-wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatsen Ard Schenk en neurobioloog Dick Swaab lezingen over het fitte brein.

Foto: Keke Keukelaar

Comité van Aanbeveling

Een Comité van Aanbeveling ondersteunt Football Memories van harte. Vanuit hun verschillende achtergronden en betrokkenheid onderschrijven de comitéleden de doelstellingen en dragen ze deze publiekelijk uit.

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit:

 • Prof. Dr. Margriet Sitskoorn
  Hoogleraar Klinische Neuropsychologie, Tilburg University
   
 • Prof. Dr. Philip Scheltens
  Hoogleraar Neurologie en directeur Alzheimer Center Amsterdam
   
 • Prof. dr. Marjet Derks
  Hoogleraar Sport- en Cultuurgeschiedenis, Radboud University Nijmegen
   
 • Jan Rijpstra
  Voorzitter Stichting de Sportwereld, platform voor sportgeschiedenis
   
 • Rolph Dols
  Wethouder gemeente Tilburg voor zorg, welzijn en gezondheid, oude-renbeleid, maatschappelijke participatie en sport.
   
 • Martin van Geel
  Algemeen directeur van BVO Willem II en bestuurslid Stichting Willem II Betrokken.
   
 • Frank Heinen
  Schrijver, journalist en columnist voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, De Morgen, Hard gras, Staantribune en De Muur. Ook wel bekend als ‘chroniqueur van het vergeten voetbal’.
   
 • Paul Smits
  Voormalig voorzitter Stichting Meer dan voetbal, die als doel heeft de kracht van het voetbal in te zetten voor een sterkere samenleving.