18 oktober 2022

Football Memories omarmt Football for the Goals

De Verenigde Naties verwelkomt Football Memories Nederland als officieel lid van Football for the Goals. Met ons werk verbinden we ons zo aan de Sustainable Development Goals.

Football for the Goals (FFTG) is een wereldwijd initiatief van de Verenigde Naties dat de voetbalgemeenschap stimuleert om zich in te zetten voor en het uitdragen van de Sustainable Development Goals (SDG's). Leden conformeren zich aan de uitgangspunten van duurzame ontwikkeling en integreren duurzaamheid in hun hele bedrijfsvoering en activiteiten.

Door zich aan te sluiten bij FFTG stelt Football Memories Nederland zich ten doel om een actieve bijdrage te leveren aan positieve verandering binnen én buiten de voetbalwereld. Als officieel lid van FFTG werkt Football Memories in dit streven samen met andere partijen aan de realisatie van de SDG's. Zo wordt de kracht van voetbal optimaal benut om wereldwijde impact te maken. 

Arjen Pijfers, oprichter van Football Memories Nederland: “Het is een grote eer om als officieel lid te zijn toegelaten tot Football for the Goals. Met Football Memories zetten we ons in voor een inclusieve samenleving voor kwetsbare ouderen en hun naasten. Een samenleving waarin ze meedoen en erbij horen, waarin de mens en niet diens beperking centraal staat. Samen met de aangesloten clubs en partners leveren we zo een bijdrage aan een betere wereld voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen."